Frissítve: 2020.06.17

A HTB folyamatosan követi a nemzetközi és a hazai járványügyi helyzet alakulását és mindent megtesz annak érdekében, hogy a hivatalos szervek és hatóságok előírásainak megfeleljünk, illetve vizsgázóink egészségét megóvjuk!

Az operatív törzs által meghozott intézkedések tükrében a HTB az alábbi helyi felügyelettel lebonyolított (tantermi) vizsgaalkalmait elhalasztja:
2020.03.27
2020.04.17
2020.04.24
2020.05.29

A veszélyhelyzet során teendő intézkedésekről szóló Kormány rendeletekben foglalt előírások alapján a HTB által szervezendő tantermi vizsgák lebonyolítása a kihirdetett veszélyhelyzet megszűnéséig, a kijárási korlátozás feloldásáig nem lesz lehetséges.

A korlátozások a távoli felügyelettel lebonyolított (online) vizsgákat nem érintik, így azokat a vizsganaptárban meghirdetett időpontok szerint megtartjuk.

Vizsgaalkalom törlése esetén az adott vizsgára jelentkezettek külön emailben értesítésre kerülnek és lehetőséget kapnak a vizsga további költségek nélküli elhalasztására 2020 év végéig. A vizsgadíjjal kapcsolatos számlát csak abban az esetben fogjuk kiállítani, ha már meggyőződtünk a vizsga lebonyolíthatóságáról és a vizsgát meg tudjuk tartani.

A következő hónapok vizsgáival kapcsolatban is előállhat olyan helyzet, hogy szükségszerű lesz a vizsgaalkalom elhalasztására egy későbbi időpontra, vagy akár csak a vizsga helyszínének módosítása is. Ezt hír bejegyzest folyamatosan aktualizálni fogjuk ezen változások tükrében.

Alap esetben a szabályzatunk értelmében a jelentkezési határidő lejárta előtt a vizsga költségek nélkül lemondható, illetve átütemezhető. Ezen túlmenően, amíg a jelenleg fennálló járványügyi helyzet nem változik, a határidőn túli, átütemezés nélküli vizsgaalkalom lemondásokat is költségek nélkül elfogadjuk.

Természetesen bármiféle vizsgára vonatkozó változással kapcsolatban a vizsgázókat minden esetben külön emailben értesítjük.

2020.06.19-től a HTB minden a vizsganaptárban meghirdetett vizsgaalkalmát megtartja, beleértve a tantermi vizsgákat is. A vizsgákon óvintézkedéseket vezetünk be, melyekről részletesebben a június 10-ei hírünkben olvashattok.