Az ISTQB néhány éve indította el az ISTQB Partner Program® kezdeményezést. A program célja, hogy azon munkaadókat, akik bizalmat szavaztak a világszervezetnek, ezáltal hozzájárultak a szervezet által definiált képzési struktúra népszerűsítéséhez, elismerje és a Partner Program keretében honorálja. Világszerte a mai napig több mint 250 munkaadó kapta meg az „ISTQB Partner” címet és hazánkban is egyre több cég érdeklődik a partner program iránt és él a lehetőséggel, valamint a program biztosította előnyökkel.

Az ISTQB hazai partnerei

 

Miért jó ISTQB Partnernek lenni?

 

A munkaadó az ISTQB Partnerséggel érdemben támogatja az ISTQB erőfeszítéseit és aktívan járul hozzá a szervezet által definiált képzési modell fejlesztéséhez. Az ISTQB Partnerség számos kedvezménnyel jár:

 • Meghívó az ISTQB Partner Fórumra, ahol a partner szervezeteknek többek között lehetősége van megismerni, véleményezni, ezáltal aktívan formálni a kidolgozás alatt álló új tesztelői képzéseket és értesülni a legfrissebb szakmai anyagokról, tervekről
 • Alacsonyabb ISTQB vizsgadíjak a partner cég munkavállalói számára
 • Kedvezményes jegyek az ISTQB Conference Network-ben részt vevő rendezvények – például a HUSTEF – részvételi díjából

Ezeken felül az ISTQB Partnerek hivatalosan is használhatják az ISTQB® Partnership Program logot, cégüket feltünteti az ISTQB® worldwide WEBSITE (www.istqb.org) és a nemzeti board, jelen esetben a Hungarian Testing Board (hstqb.org) is, valamint külön feltüntetésre kerül a vizsgabizonyítványokon is a partnerség és annak szintje.

Hogyan lehet jelentkezni az ISTQB Partner Programba?

 

Az ISTQB Partner Programba való jelentkezés alapvető feltétele meghatározott számú ISTQB bizonyítvány megléte a cég (a pályázatot beadó jogi személy) alkalmazottai és/vagy szerződéses viszonyban álló tanácsadói, beszállítói birtokában. Az ISTQB Partner Programnak négy különböző partnerségi szintje van: Silver, Gold, Platinum és Global. A különböző szintekhez különböző számú és szintű ISTQB bizonyítvány megléte szükséges, melyeket pontokban mér a szervezet. Konkrétan:

 • ISTQB CTFL bizonyítvány: 1 certification pont
 • ISTQB CTFL Extension bizonyítvány: 1 certification pont
 • ISTQB CTAL bizonyítvány, modulonként: 3 certification pont
 • ISTQB CTEL bizonyítvány, modulonként: 5 certification pont

Azt, hogy egy-egy ISTQB Partner mely partnerségi szintet éri el, az adott Partner által elért, illetve felmutatott „certification pontok” száma határozza meg. Egy-egy szint eléréséhez a következő feltételeknek kell teljesülniük:

 • Silver – 5 certification pont
 • Gold – 14 certification pont, amiből legalább egy bizonyítvány Advanced szintű
 • Platinum – 30 certification pont, amiből legalább három bizonyítvány Advanced szintű
 • Global – A Global partnership eléréséhez a pályázónak rendelkeznie kell  olyan önálló üzleti egységekkel, melyek már rendelkeznek ISTQB partneri jogviszonnyal, mégpedig legalább 2 „ISTQB® Partner Program Gold level” illetve 1 „ISTQB® Partner Program Platinum level” partnerséggel, legalább 2 különböző országban.

Az ISTQB Partner Programba való jelentkezés pontos feltételei, részletei és az azzal járó előnyök részletezve megtalálhatóak az alábbi, letölthető dokumentumban!

Jelentkezés Partner programra

9 + 14 =